Hakkında herşey Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. Alelumum yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

İSTANBUL - İstanbul Havalimanı'nda sabahleyin saatlerinde yabancı tabiiyetli şbedduaısların transferini sağlayıcı VIP vasıtan motor kısmında yangın çıktı. Çıhun yangında sistemsel arızadan dolayı kapılar açılmadı, ürkü yapan yolcuları aynasız ekipleri camları kırarak kurtardı.

yangına karşı önlemlerin aldatmaınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında fevkda söylem tamlanan noktalarda belirli süre ısı ve şule intikaline dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık kuruluşlıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden elan çokça olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi kabil değil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Yangın bapları insanların ve hayvanların meskenlerden hariçarı çıkmasını ve daha az esrar solumasını katkısızlar. İnsanlar tütün solumayı önemsiz gibi görebilir oysaki yangınlardan en çok güç kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit kadar gazlar “yangın yamanı” solumaktan meydana geliyor.

Baplar paletlerde götürme edilmektedir. Her palette 15 küme tenha kanat kapı sürükleme edilebilir. Kasaların de monte olması ağırbaşlı nakliye avantajları esenlamaktadır.

Özel olarak yurtdışından ithal edilebileceği kabil; yurtiçinde özen veren uluslar arası bünyelardan da yangın bapları temin edilebilir.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın Kapısı, ivedili durumlarda bünyedan emniyetli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayıcı, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve âdemoğlu hayatını bel kemiği düz, mimariların en önemli unsurlarından biridir.

Can Eminği Mizan: Baplar insanoğluın ciddi bir sahaı verimsizaltmasında kilit rol oynar. Bu bakımdan baplar sevimli eminğini korumada berenarı önemli bir konuma sahiptir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belirli bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Yangınlar bazı o derece şiddetli olmaktadır ki çeliği dahi eritebilmektedir. Rast takılmış bir yangın kapısı binanın bâtınindeki bina sakinlerinin dışarı tahliyesini mukannen müddet güvenli hale getirir.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen deruneriye kolayca girebilmesini sağlamlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Nitekim yangınlardan korunmak bâtınin yangın kapısı asliye olan yangın merdivenleri çoğu yerde zaruri olarak tutulmaktadır.

Report this wiki page